Kookboek voor kleinschalige woongroepen

In woonzorglocatie Bolero presenteerden drie koks van Marente 15 november hun bijzondere kookboek: ‘Kookboek voor kleinschalige woongroepen’. De koks maakten dit kookboek speciaal voor hun zorgcollega’s die koken voor bewoners. 

Koken en eten zoals thuis

Marente heeft steeds meer huiselijke woongroepen met een eigen open keuken waar medewerkers samen met bewoners koken. Dit inspirerende kookboek geeft zorgmedewerkers zeer praktische handvatten om eventueel samen met bewoners lekkere maaltijden te bereiden én veel tips. Voor iemand met slechte ogen, kan het bijvoorbeeld fijn zijn om groentes met de handen eten in plaats van met bestek. En een andere tip is om bij bepaalde recepten een beetje kaneel te gebruiken, dat is een specerij die ouderen herkennen van vroeger.

Recepten speciaal voor zorgbehoevende ouderen

Het kookboek is een uitgebreide verzameling van recepten die de koks met hun jarenlange ervaring in de zorg hebben geselecteerd. Van o-zo-herkenbare gerechten als hete bliksem en erwtensoep tot lekkere bijzonderheden zoals mini-pizza’s en smoothies. Daarnaast staan op elke pagina tips over het prikkelen van zintuigen, het voorkomen van ondervoeding en het stimuleren van eetlust. De combinatie van recepten en tips gericht op de ouderenzorg maakt het boek waardevol. Jaco Groen, een van de auteurs: “Goed eten is niet alleen medisch noodzakelijk, maar is ook een moment om van te genieten. Een hoogstpersoonlijke beleving, elke dag weer.”

Kennis en ervaring van koks naar woongroepen

De eerste exemplaren werden uitgereikt door de koks zelf: Jaco Groen, Dirk Pieter van Leeuwen en Willem Vogels. Het idee voor het kookboek ontstond nadat Jaco en Dirk Pieter voor de tweede keer de hoofdprijs voor het ‘Beste Menu in de Zorg’ wonnen. Zoveel kennis en ervaring, dat moest gebundeld worden, vonden we. Samen met Willem, die al een succesvol kookboek voor kinderen op de markt heeft gebracht, zijn de koks aan de slag gegaan.

Bestellen kookboek

Na presentatie van het kookboek krijgen wij van veel mensen de vraag of het boek te bestellen is. Dat kan nu! Het boek is te bestellen voor mensen die in de zorg werken of ermee te maken hebben.

Aan leden, medewerkers en vrijwilligers vragen ter compensatie €15,00 en aan externe geïnteresseerden vragen wij €25,00, inclusief de verzendkosten. U krijgt daarvoor een mooi kookboek met ruim 50 recepten en nog veel meer tips en trucs. Het is gedrukt op stevig, spatbestendig papier en gaat dus lang mee.

In het inkijkexemplaar kunt u een aantal pagina's bekijken. U kunt bestellen via het formulier hieronder. Na verzending van uw gegevens, krijgt u van ons een e-mail met daarin instructies voor betaling. 

  1. Voorwaarden*