Informatie over het Coronavirus bij marente

We blijven alert

15 oktober 2020 - Na een relatief rustige zomer zitten we midden in de tweede golf. Ook in onze regio en onder ouderen is de toename van coronabesmettingen zeer ernstig. Wij zijn alert en doen er alles aan om een uitbraak in onze woonzorglocatie en in de thuiszorg te voorkomen. 

Voorraad beschermende middelen 

Op dit moment hebben wij ruim voldoende voorraad beschermende middelen, denk hierbij aan chirurgische mondneusmaskers, schorten, handschoenen en handalcohol. Gelukkig zijn de middelen inmiddels ook goed bij te bestellen en zorgen we dat we altijd voldoende materialen op voorraad hebben. Dat geeft ons en waarschijnlijk u ook een veilig gevoel! 

Geleerd van de eerste golf

Tijdens de eerste coronagolf werd de hele wereld varrast door het nieuwe coronavirus. Intussen hebben wetenschappers en ziekenhuizen veelvuldig onderzoek gedaan en is beter behandling mogelijk. Toch moeten we de gevolgen van het virus niet onderschatten. 

Ook bij Marente hebben we veel geleerd van de eerste golf. We gebruiken die ervaring om nieuwe besmettingen klein te houden en besmette cliënten of bewoners van de juiste zorg te voorzien. Er zijn protocollen en zorgpaden opgesteld die onze zorgprofessionals daarbij ondersteunen. 

Marente teststraat voor medewerkers 

Collega’s die in de zorg werken moeten nog steeds te lang wachten op een testmogelijkheid bij de GGD, waardoor we medewerkers te lang moeten missen in de zorg. Daarom hebben wij in samenwerking met het Streeklab Haarlem een eigen teststraat ingericht.  

Deze teststraat is binnen een kleine week helemaal ingericht en draait al sinds eind september, daar zijn we trots op. Op het moment dat de GGD wel weer voldoende capaciteit heeft, schalen wij de teststraat weer af.