Informatie over het Coronavirus bij marente

Deuren woonzorglocaties weer open voor bezoek

15 oktober 2020 - We zijn blij dat de deuren van onze woonzorglocaties open kunnen blijven voor bezoek. Dat betekent wel dat we met zijn allen extra alert moeten zijn om het virus niet 'mee naar binnen' te nemen. We vertrouwen dat iedereen die onze locaties bezoekt deze verantwoordelijkheid neemt. 

Hieronder staan richtlijnen en maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers. 

Kom met met maximaal 1 of 2 bezoekers tegelijk

Omtrent bezoek geldt vanaf vandaag het volgende:  

  • We vragen alle bezoekers om zoveel mogelijk alleen te komen of maximaal met zijn tweeën. Zo zorgen we ervoor dat het rustig in de locatie is.  

Kinderen tellen mee als persoon, dus die kunnen bijvoorbeeld onder begeleiding van 1 volwassene op bezoek komen. Kinderen vanaf 13 jaar moeten een mondkapje dragen. Denkt u er ook aan dat kinderen niet door het hele gebouw rennen? 

Lekker buiten wandelen, maar niet naar drukke plekken  

Vanuit de overheid wordt al een tijdlang opgeroepen om drukke plekken te vermijden. Deze oproep geldt nog sterker voor onze bewoners. Als u met uw naaste een stukje gaat wandelen buiten, wat natuurlijk heerlijk is, zoekt u dan een rustige route uit. Een ommetje door de buurt of even naar het park. Maar vermijd drukke plekken zoals winkelcentra en supermarkten. De kans dat u of uw naaste daar het virus oploopt en ‘meeneemt’ in het verpleeghuis is nu erg groot. Ook is het van groot belang dat de bewoner een mondkapje draagt bij het bezoeken van een winkel of een openbare gelegenheid. 

Tenslotte adviseren wij u dringend om uw naaste niet mee naar huis te nemen voor een familiebezoek. Zoals bekend, vinden veel besmettingen plaats in de thuissituatie. 

Handen wassen, mondkapjes én anderhalve meter afstand 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar voordat u binnenkomt is goede handhygiëne en het dragen van een mondkapje verplicht. Dit kan soms ongemakkelijk zijn, maar het is ontzettend belangrijk om corona tegen te gaan. 

Daarnaast willen we u nog een keer op het hart drukken dat de 1,5 meter afstand echt belangrijk is om te blijven handhaven, ook met het mondkapje op. Vergeet u zichzelf bij binnenkomst niet te registreren en de Checklist eigen gezondheid na te lopen? 

Heeft u of een andere bezoeker corona (gehad)? 

Bent u positief getest op corona én in de afgelopen twee weken bij uw naaste op visite geweest? Laat u ons dit dan zo snel mogelijk weten. Op enkele locaties zien wij besmettingen bij bewoners de mogelijk afkomstig zijn van bezoek. Het is belangrijk dat wij dergelijke besmettingen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen herkennen. Het helpt dan als we ingelicht worden wanneer iemand op bezoek is geweest die later corona blijkt te hebben.