Informatie over het Coronavirus bij marente

Corona

26 mei 2021 - Afgelopen weken is er landelijk een sterke daling in het aan coronabesmettingen en het aantal mensen dat vanwege het virus in het ziekenhuis wordt opgenomen. De overheid is stap-voor-stap aan het versoepelen.

Veel bewoners van onze woonzorglocaties zijn inmiddels gevaccineerd. Ook in de thuiszorg hebben steeds meer cliënten hun 1e of al hun 2e prik gekregen, of hebben daarvoor een afspraak staan. Wél blijven we voorzichtig, want het virus is niet nog weg. 

Op bezoek in een woonzorglocatie

We vinden het fijn als uw naaste bezoek krijgt. Voor de duidelijkheid hebben we de bezoekregels even op een rijtje gezet: 

  • Er mogen maximaal 2 bezoekers per 24 uur per bewoner langskomen. 
  • Kinderen tellen mee als een bezoeker, dus die kunnen bijvoorbeeld onder begeleiding van 1 volwassene op bezoek komen. 
  • Bezoekers vanaf 13 jaar en ouder moeten een mondkapje dragen. 
  • Bezoekers houden zich aan de hygiënemaatregelen: mondkapje, handen wassen en 1,5 meter afstand. 

Let op: bezoekers bij Van Wijckerslooth moeten van tevoren een afspraak maken via deze pagina.

Mondkapjes bij bewoners  

De mondkapjesmaatregel die voor bezoekers en medewerkers geldt in de verkeersruimten en openbare gebieden geldt ook voor bewoners die zich vrij en zelfstandig door het huis bewegen. Onder openbare ruimte verstaan wij alle ruimtes buiten de eigen etage/woongroep van uw naaste. Vanzelfsprekend is dit maatwerk, bij sommige bewoners is een mondkapje gewoonweg onmogelijk.  

Bent u gevaccineerd en is uw naarste in het verpleeghuis ook gevaccineerd? Dan mag u in de kamer van uw naaste het mondkapje afdoen en hoeft u ook geen anderhalve meter afstand meer te houden. Wel willen we u erop wijzen dat een vaccinatie geen 100% bescherming biedt en dat het dus nog steeds belangrijk is om scherp te blijven op eventuele klachten en dan dus thuis te blijven. Wij vertrouwen erop dat u zich aan de regels houdt. 

In de thuiszorg

Steeds meer cliënten en medewerkers in de thuiszorg zijn gevaccineerd, maar we moeten alert blijven. Het aantal mensen met corona is nog steeds erg hoog in de regio en het vaccin biedt geen 100% garantie.

Voor uw veiligheid en die van onze collega's vragen wij aandacht voor het volgende: 

  • Was vaak uw handen, en ook als de thuiszorg komt. 
  • Houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen. 
  • Vermijd drukke plekken en doe boodschappen als het rustig is.
  • Zorg ervoor dat er niet onnodig veel mensen bij u thuis zijn als de thuiszorg komt. 
  • Heeft u corona of bent u in aanraking geweest met iemand die corona heeft, laat het de thuiszorg zo snel mogelijk weten. 

Heeft u klachten die bij corona passen? Laat u testen. 

Heeft u verkoudheidsklachten, keelpijn of andere symptomen die passen bij het coronavirus? Laat u dan testen bij de GGD. Ook al zijn er steeds minder besmettingen, er is altijd kans dat u corona krijgt. En hoe eerder u dat weet, hoe sneller u en wij maatregelen kunnen nemen om verdere besmettingen te voorkomen.

Heeft u corona (gehad)? 

Bent u positief getest op corona én in de afgelopen twee weken in contact geweest met een medewerker of cliënt van Marente? Laat u ons dit dan zo snel mogelijk weten. Het is belangrijk dat wij dergelijke besmettingen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen herkennen.