Informatie over het Coronavirus bij marente

Corona

1 sep 2021 - Het risiconiveau dat het RIVM voor onze regio heeft bepaald staat nog altijd op ernstig. We willen het virus niet de kans geven om zich te verspreiden binnen onze locaties en blijven daarom alert. De voorzorgsmaatregel die we in juli namen om met maximaal twee mensen tegelijk op bezoek te komen blijven daarom gelden. 

Wekelijks bekijken we of de maatregelen versoepeld kunnen worden of gehandhaafd of verscherpt moeten worden.

Versoepeling mondkapjesbeleid 

Onze medewerkers dragen niet standaard een mondneusmasker (mondkapje). Alleen bij zorgmomenten die binnen 1,5 meter plaatsvinden en die langer duren dan 15 minuten. Daarbuiten kunnen medewerkers besluiten een mondkapjes te dragen naar professioneel inzicht.  

Bezoekers hoeven geen mondkapjes te dragen. Maar het mag natuurlijk wel.  

 

Op bezoek in een woonzorglocatie

We vinden het fijn als uw naaste bezoek krijgt. Voor de duidelijkheid hebben we de bezoekregels op een rij gezet: 

  • Er geldt geen maximum aantal bezoekers per dag. Wel geldt er een maximum van 2 bezoekers per bewoner tegelijkertijd. Hiermee voorkomen we dat het te druk wordt in de openbare ruimtes van onze locaties en op de kamers van de bewoners. 
  • Bezoekers onderling houden onderling 1,5 meter afstand.
  • Geef de zorgmedewerker de ruimte als er zorg verleend moet worden tijdens het bezoek.
  • Bezoekers houden zich aan de hygiënemaatregelen: handen wassen en 1,5 meter afstand.
  • Heeft u klachten die bij corona horen: kom dan niet op bezoek en laat u testen.  

In de thuiszorg

Steeds meer cliënten en medewerkers in de thuiszorg zijn gevaccineerd, maar we moeten alert blijven. Het aantal mensen met corona is nog steeds erg hoog in de regio en het vaccin biedt geen 100% garantie.

Voor uw veiligheid en die van onze collega's vragen wij aandacht voor het volgende: 

  • Was vaak uw handen, en ook als de thuiszorg komt. 
  • Houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen. 
  • Vermijd drukke plekken en doe boodschappen als het rustig is.
  • Zorg ervoor dat er niet onnodig veel mensen bij u thuis zijn als de thuiszorg komt. 
  • Heeft u corona of bent u in aanraking geweest met iemand die corona heeft, laat het de thuiszorg zo snel mogelijk weten. 

Medewerkers in de thuiszorg dragen niet standaard een mondneusmasker (mondkapje). De algemene stelregel is dat zij een mondkapje dragen als de zorg binnen 1,5 meter gebeurt en langer dan 15 minuten duurt. De medewerker kan naar professioneel inzicht besluiten om ook op andere momenten een mondkapje te dragen. Cliënten hoeven geen mondkapje te dragen, maar ook hiervoor geldt dat de medewerker naar professioneel inzicht kan vragen om toch een mondkapje op te doen. 

Heeft u klachten die bij corona passen? Laat u testen. 

Heeft u verkoudheidsklachten, keelpijn of andere symptomen die passen bij het coronavirus? Laat u dan testen bij de GGD. Ook al zijn er steeds minder besmettingen, er is altijd kans dat u corona krijgt. En hoe eerder u dat weet, hoe sneller u en wij maatregelen kunnen nemen om verdere besmettingen te voorkomen.

Heeft u corona (gehad)? 

Bent u positief getest op corona én in de afgelopen twee weken in contact geweest met een medewerker of cliënt van Marente? Laat u ons dit dan zo snel mogelijk weten. Het is belangrijk dat wij dergelijke besmettingen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen herkennen.