Informatie over het Coronavirus bij marente

Corona

22 juni - Nederland is weer open. Veel Nederlanders zijn beter tegen het virus bestand. Maar het virus is nog steeds onder ons en mensen kunnen nog steeds ziek worden.

Voor onze zorgverlening geldt dat we extra voorzichtig moeten zijn, we hebben immers te maken met mensen die een kwetsbare gezondheid hebben. En daarbij blijft het elke dag een uitdaging om de roosters vol te krijgen als er veel collega’s in quarantaine moeten vanwege corona.

We vragen u om verstandig om te gaan met een bezoek aan uw naaste in het verpleeghuis.

 

Mondkapjes

  • Medewerkers van Marente dragen mondkapjes tijdens intensieve zorgmomenten als er een besmetting op de afdeling is.

Op bezoek in een woonzorglocatie

We vinden het fijn als uw naaste bezoek krijgt. Voor de duidelijkheid hebben we de bezoekregels op een rij gezet: 

  • Maximaal 8 bezoekers per bewoner per dag, verdeeld over twee bezoekmomenten met maximaal 4 bezoekers (2x4). 
  • Bezoekers houden zich aan de hygiënemaatregelen: handen wassen of desinfecteren, hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Heeft u coronaklachten, zoals neusverkoudheid, koorts of hoesten, dan komt u uiteraard niet naar het verpleeghuis en doet u een zelftest.
  • Geef de zorgmedewerker de ruimte als er zorg verleend moet worden tijdens het bezoek.
  • Heeft u klachten die bij corona horen: kom dan niet op bezoek en doe een zelftest.
  • Het restaurant is geopend voor bewoners. Uw naaste kan met de bezoekers gebruikmaken van de zitplaatsen in het restaurant.

Let op: als er op een woongroep/afdeling iemand besmet is met corona, dan kunnen er maximaal 2x2 bezoekers bij een bewoner per dag komen, verspreid over twee bezoekmomenten. 

In de thuiszorg

Voor uw veiligheid en die van onze collega's vragen wij aandacht voor het volgende: 

  • Was vaak uw handen, en ook als de thuiszorg komt. 
  • Heeft u corona of bent u in aanraking geweest met iemand die corona heeft, laat het de thuiszorg zo snel mogelijk weten en doe een zelftest. 

Medewerkers in de thuiszorg dragen niet standaard een mondneusmasker (mondkapje). De medewerker kan naar professioneel inzicht besluiten om ook op andere momenten een mondkapje te dragen. De medewerker kan naar professioneel inzicht aan u vragen om een mondkapje op te doen. 

Heeft u klachten die bij corona passen? Doe een zelftest. 

Heeft u verkoudheidsklachten, keelpijn of andere symptomen die passen bij het coronavirus? Doe dan een zelftest. Hoe eerder u dat weet, hoe sneller u en wij maatregelen kunnen nemen om verdere besmettingen te voorkomen.

Heeft u corona (gehad)? 

Bent u positief getest op corona én in de afgelopen twee weken in contact geweest met een medewerker of cliënt van Marente? Laat u ons dit dan zo snel mogelijk weten. Het is belangrijk dat wij dergelijke besmettingen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen herkennen.